Monowheel-ägare i Årsta

Bor du i Årsta och äger en Monowheel? Funderar du på hur du ska ladda den på bästa sätt? Kanske behöver du ta kontakt med en elektriker som kan hjälpa dig.

Laddbara ting har på många sätt gjort vår tillvaro enklare. Har du funderat på hur många laddbara saker du har hemma. Med största sannolikhet har du en laddbar telefon, en laddbar dator, och flera andra saker. Du kanske rent av har en laddbar bil, som en Nissan Leaf, Renault Zoe eller Tesla? Andra laddbara saker många av oss har i hemmet är:

  • Eltandborste
  • Surfplatta
  • Rakapparat

Det har varnats för vissa typer av laddbara prylar. Det har bl.a. handlat om att inte ladda telefoner med laddare från tredjepartstillverkare, och om att inte ladda elbilen i vanligt schuko-uttag. Det sistnämnda tros vara orsaken till att en villa i Sunne brann ned, vilket Elinstallatören skriver om.

Elektriker Årsta

Hur ska jag ladda min Monowheel?

En Monowheel ska, precis som en hoverboard, inte laddas i närheten av brännbara material. Det är också viktigt, precis som när det gäller andra laddbara prylar, att alltid använda originalprodukter och inte blanda olika märken. Att ladda i en hall överfull med kläder är inte en bra idé. Koppla inte heller ihop flera förlängningssladdar för att ladda din Monowheel, och kontrollera att sladdarna är hela. Detta gäller också laddare till exempelvis mobiltelefoner. 

Bor du i ett gammalt hus, och är orolig för att elen inte är säker längre? Be en certifierad elektriker att se över dina elinstallationer. Om du bor i Årsta hittar du en bra elektriker på adressen dinelektriker.se/elektriker-i-arsta/. De kan hjälpa dig om du behöver ett nytt vägguttag, så att du inte behöver koppla ihop förlängningssladdar för att kunna ladda på ett säkert ställe. 

Ta även en titt på vad Storstockholms Brandförsvar skriver på sin sajt, under rubriken “Säkra din hemelektronik”.