Skydda din monowheel

Har du många stöldbegärliga saker hemma? Ett sätt att skydda dem, och att sänka din försäkringspremie, är att installera en säkerhetsdörr.

Skydda din monowheel

En monowheel är förvisso inte jättedyr. Men den är lätt att plocka med sig, vilket gör den till ett lätt byte för tjuvar. Andra saker som är lätta att stjäla vid ett inbrott i hemmet är elverktyg, datorer, surfplattor och mobiltelefoner. De är också enkla för tjuven att sälja vidare. 

Har du stöldbegärliga saker hemma? Har du försäkrat dem? Ett sätt att få ned premien på hemförsäkringen är att installera en säkerhetsdörr. Men det finns även andra skäl till varför det är en bra idé att välja en säkerhetsdörr. Om du väljer en säkerhetsdörr av hög kvalitet får du följande:

  • 10 års garanti mot inbrott.
  • 5 års funktionsgaranti med fri service.
  • 2 års installationsgaranti.

Andra åtgärder

Att installera en säkerhetsdörr är en av de viktigaste åtgärderna för att göra bostaden mer säker mot inbrott, och också för att sänka sin försäkringspremie. Vad finns det mer man kan göra? Svenska Dagbladet ger några tips:

  • Installera larm, vilket förvisso innebär en stor engångskostnad. Precis som en säkerhetsdörr kan larmet också avskräcka många tjuvar från att ens försöka göra inbrott.
  • Byt lås. Byter du till säkerhetsdörr får du nytt lås i ytterdörren, men det kan även finnas andra dörrar i bostaden som behöver nya lås. Ett exempel är balkongdörren, om du bor i lägenhet.

Sedan kan det löna sig att jämföra premier mellan olika försäkringsbolag. Har du flera olika försäkringar kan det också vara smart att se om du kan samla dem hos ett och samma bolag, och få ned kostnaden på det sättet. Men stirra dig inte blind på priset – jämför också vad du får hos olika försäkringsbolag, och inte minst vad självrisken skulle bli om du blir bestulen på din monowheel.