Vad kostar en golvslipning?

Att köra monowheel inomhus är för det mesta inget problem, även om det för den skull inte är att rekommendera. Det kan nämligen hända att det fastnar stenar, glassplitter eller annat i spåren på däcket, och att dessa sedan river upp spår i golvet i bostaden. I sådana situationer är det bra att veta vad det kostar att slipa om golvet. 

Att köra med sin monowheel inomhus har egentligen bara en nackdel. Känsliga golvmaterial, som trä och linoleum, kan skadas. Det är inte fordonet monowheel i sig som skadar golvet, utan vassa föremål, t.ex. småstenar, som fastnar i däcket och kan repa golvet. Skulle olyckan vara framme måste man återställa golvet på något sätt, om det blivit skadat. 

Att slipa om ett trägolv

Om ett trägolv blivit skadar, exempelvis med långa, fula repor, går det i det flesta fall att slipa om det. För att det ska vara möjligt krävs dock att det rör sig om ett riktigt trägolv, och inte ett fanérgolv.

Repigt trägolv

Kostnaden för att slipa om ett trägolv varierar beroende hur stort golvet är, vilket material det rör sig om, samt inte minst vilken finish man vill ha på det färdigslipade golvet (vax, olja, lack m.m). Ibland kan också befintligt lack, fernissa och annat som finns på golvet som ska slipas försvåra arbetet, vilket ger en ökad kostnad. Om du bor i Stockholm kan du räkna ut priset för golvslipning här. Kom bara ihåg att det handlar om ett riktpris. Det riktiga arbetet kan bli dyrare, eller billigare. 

Några råd för att skydda golvet

För att inte repa dina golv i onödan bör du tänka på följande:

  • Har du skor med grova sulor, kontrollera att stenar inte fastnat i dem innan du går in i bostaden. 
  • Har du ett trä- eller linoleumgolv i hallen, lägg ut en matta för att skydda det. Och dammsug ofta, framför allt på vintern och våren, då man drar in mycket grus.
  • Kontrollera att inget vasst har fastnat i däcket på din monowheel innan du ställer den på golvet.